Д-р Фаучи с добри и лоши новини за коронавируса в САЩ

Броят на новозаразените в Съединените щати почти се е удвоил през последните 10 дни

02.08.2021 | 09:45 Редактор: Юлия Христова
Д-р Фаучи с добри и лоши новини за коронавируса в САЩ

Не се очаква Съединените щати отново да прибягнат до затваряне на бизнеси и ограничаване на хора по домовете им, за да намалят разпространението на Ковид-19, но ще има увеличаване на заразяванията заради варианта Делта.

Това заяви в интервю за телевизия Ей Би Си доктор Антъни Фаучи, който е главен съветник по здравните въпроси на президента Джо Байдън. Според него в страната има достатъчно поставени дози ваксини, за да се избегне критична ситуация.

"Мисля, че имаме достатъчен процент от хората в страната. Не са достатъчно, за да избегнем избухването на нови огнища, но са достатъчно, за да не изпаднем в ситуацията, в която бяхме миналата зима, но нещата се влошават. Ако разгледате средното увеличаване на броя случаи  за 7-дневен период, той се е увеличил значително", обясни имунологът Антъни Фаучи и призова хората да се ваксинират.

"Имаме сто милиона души в страната, които подлежат на ваксинация, но не са имунизирани. Ставаме свидетели на бум на случаите сред хората, които не са ваксинирани", допълни той, цитиран от БНР.

Броят на новозаразените в Съединените щати почти се е удвоил през последните 10 дни, сочи анализ на Ройтерс. Дори да няма ограничаване на бизнес дейности, вариантът Делта може да се отрази негативно на икономиката, отбелязва агенцията.

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Ако републиканците вземат властта този ще бъде в затвора. В момента го разследва прокуратурата точно за свързаност с този вирус, но нашите медии са политически коректни и не публикуват подобни информации. Сигнализирай за неуместен коментар