Къде безплатните вурстове увеличиха двойно желаещите да се ваксинират?

Не навсякъде има бонуси, в някои държави действат по метода на "тоягата"

01.08.2021 | 08:25 Редактор: Елеонора Танева
Къде безплатните вурстове увеличиха двойно желаещите да се ваксинират?

Вурст за награда на имунизиралите се - с тази авангардна мярка в град Зоненберг в Тюрингия са успели само за ден да увеличат двойно броя на желаещите да се ваксинират. 

И в САЩ раздават на "смелчаците" подаръци. В Охайо лотарията е с един милион долара джакпот, а в Ню Йорк наградата достига до пет милиона долара. 

Верига от аптеки също организира лотария сред готовите да се ваксинират и раздаде 130 награди, сред които 100 едноседмични круизни пътешествия из Карибите или в Европа.  

В Русия в томболите се разиграват автомобили и дори жилища. А на индонезийския остров Ява се раздават козички и кокошки.

В Гърция на младите хора се предлага ваучер от 150 евро, с който могат да си заредят телефона или да си купят нещо. В Сърбия за ваксинация се получават около 25 евро, пише DW.

В Израел раздават пица и хумус, в Китай - яйца и брашно.

Не навсякъде обаче избират "моркова" - в някои държави действат по метода на "тоягата". На много места се въвежда задължително ваксиниране поне за определени професионални групи.

Това важи например за държави като Русия, Гърция, Италия и Великобритания. Във Франция задължиха целия медицински и социален персонал да се ваксинира. При отказ има санкции.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК