В Гърция предвиждат локална карантина, полицейски екипи обикалят островите

В страната не спират протестите срещу задължителното ваксиниране

29.07.2021 | 12:35 Редактор: Жаклина Иванова
В Гърция предвиждат локална карантина, полицейски екипи обикалят островите

Властите в Гърция съобщават за засилен контрол в туристическите райони за спазване на Ковид мерките. При влошаване на обстановката има сценарии за въвеждане на локална карантина.

Остров Тасос, където почиват много българи, е с единични случаи на заразени.

От Атина изпращат извънредни полицейски екипи на островите с висок процент на заразяване, съобщават от Министерството по защита на гражданите.

Забранено е събиране на туристи и организиране на партита без спазване на дистанция и маски. С дронове, но и вече в социалните мрежи, следят за незаконните събирания на островите.

Във фокуса на властите са Миконос, Парос, Йос, където се увеличават случаите на заразени. Властите не изключват въвеждане на карантина.

Засега остров Тасос, където има много българи на почивка, е с единични случаи на заразени на базата на данни от масовите ежедневни тестове, информират от здравното министерство.

В Гърция не спират протестите срещу задължителното ваксиниране, предаде БНР. Последната демонстрация беше на учителите. За тях се изисква сертификат за ваксиниране или два теста на седмица.

За отказалите се въвежда принудителен неплатен отпуск. Учителите по заместване остават безработни, ако не се ваксинират.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК