"Хийтроу" поиска "зелена светлина" за ваксинирани пътници

Най-голямото летище в Европа отчита загуби от $4 млрд.

26.07.2021 | 17:02 Редактор: Елеонора Танева

Лондонското летище "Хийтроу" поиска от правителството на Великобритания да бъде отворено за пътуване за ваксинирани пътници. Причината - възстановяването му изостава от конкурентите в Европа, натрупаните загуби са около 4 милиарда долара.

По-малко от четири милиона души са пътували през летището през първата половина на 2021 г. - толкова са били пътниците само за 18 дни през на 2019 г.

От управата на летището заявиха, че очакват 21,5 милиона пътници през 2021 г.

"Великобритания изостава от своите съперници в ЕС в международната търговия, след като толкова бавно премахва ограниченията", заяви главният изпълнителен директор на летището Джон Холанд-Кей.

Британската туристическа индустрия продължава да бъде измъчвана от нарастващите случаи на Ковид-19 в страната и предпазливостта на правителството, която води до промени в правилата и отмяна на мерките в последния момент, информира bloombergtv.bg.

До 30 юни "Хийтроу" отчете коригирана загуба преди данъци от 787 милиона лири (1,08 милиарда долара), в сравнение със загубата от 471 милиона за същия период на миналата година, която беше засегната само наполовина от пандемията.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК