След повече от 6 месеца: Китай отново с рекорден брой новозаразени

Хиляди жители на столицата на провинцията Нанкин в момента са изолирани

26.07.2021 | 15:00 Редактор: Десислава Атанасова
След повече от 6 месеца: Китай отново с рекорден брой новозаразени

Китай отбеляза дневен рекорд на новозаразени с коронавирус от януари насам. За последното денонощие в страната са регистрирани 76 случая. 39 от тях са от провинцията Джянсу, която е в близост от Шанхай. 

Китай беше първата държава в света, която се сблъска със заразата и почти успя да пребори пандемията през пролетта на 2020 година. Оттогава насам животът в азиатската страна поетапно се нормализира. Успехът е постигнат благодарение на строгите ограничения и налагането на карантина за всички хора, идващи от чужбина, отбелязва агенцията

Хиляди жители на столицата на провинцията Нанкин в момента са изолирани заради регистриран епидемичен взрив на летището на града. От неделя на скринингови изследвания ще се подложат 9,2 милиона души, живеещи в мегаполиса.

Ръководството на страната провежда политика на нулева толерантност към вируса и прави всичко възможно да предотврати избухване на нови огнища в ситуацията, в която по-заразния Делта вариант върлува в съседните Индия и Бирма.

Именно за това малко градче на границата с Бирма използва камери за разпознаване на лица, за да наблюдава движенията на своите жители с цел предпазване от заразяване с Ковид-19, пише Dnes.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Навакса ха ги,и веднага повишаване. Сигнализирай за неуместен коментар