Путин показа мускули: Русия може да открие всеки враг и да нанесе непредотвратима атака

Думите му са след инцидента с британски кораб в Черно море от юни

26.07.2021 | 07:28 Редактор: Здравко Черкезов
Путин показа мускули: Русия може да открие всеки враг и да нанесе непредотвратима атака

Руският флот може да открие всеки враг и да нанесе "непредотвратима атака", ако е необходимо, заяви президентът на Русия Владимир Путин, седмици след като британски военен кораб разгневи Москва, преминавайки покрай полуостров Крим.

"Способни сме да открием всеки подводен, надводен, въздушен десант и ако е необходимо, да нанесем безпрецедентен удар срещу него", каза Путин по време на парад на флота в Санкт Петербург.

Думите му са след инцидент в Черно море през юни, когато Русия заяви, че е изстреляла предупредителни изстрели и е хвърлила бомби по пътя на британски военен кораб, за да го изгони от водите на Крим, предаде BloombergTV.bg.

Великобритания отхвърли изказа на Русия за инцидента, като заяви, че смята, че всеки изстрел е предварително обявено руско "оръжейно учение" и че не са пуснати бомби.

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 г., но Великобритания и по-голямата част от света признават полуостров Черно море като част от Украйна, а не Русия.

Миналия месец Путин заяви, че Русия е могла да потопи британския военен кораб HMS Defender, обвинен в незаконно навлизане в териториалните води, без да започне Трета световна война и каза, че САЩ са изиграли роля в "провокацията".

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК