СЗО актуализира насоките за ваксинация, добави клауза за деца и юноши

При тях по правило заболяването протича по-леко, отколкото при възрастни, посочва организацията

24.06.2021 | 08:34 Редактор: Жаклина Иванова
СЗО актуализира насоките за ваксинация, добави клауза за деца и юноши

Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки за ваксинация срещу коронавирус с добавяне на клауза за деца и юноши. Актуализираната версия е публикувана на официалния уебсайт на СЗО, съобщава ТАСС.

"При деца и юноши по правило заболяването протича по-леко, отколкото при възрастни, така че ако не са в група с по-висок риск от тежък ход на коронавирус, те могат да не бъдат ваксинирани толкова спешно, колкото възрастните хора, хората с хронични заболявания и медицинските работници", се казва в документа.

В същото време той подчертава, че са необходими повече данни за употребата на различни ваксини сред децата, за да се предоставят общи препоръки за ваксиниране сред по-младите възрастови групи.

Насоките също така отбелязват, че стратегическа консултативна група на СЗО е стигнала до заключението, че ваксината, разработена от Pfizer и BioNTech, е подходяща за употреба от хора на възраст над 12 години, предаде БГНЕС.

Съобщава се, че СЗО актуализира препоръките си, когато се появят нови доказателства от изследвания или епидемиологичната ситуация изисква промяна в политиката.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Готина фланелка на пича на снимката Сигнализирай за неуместен коментар