Фон дер Лайен: Приетият в Унгария закон за ЛГБТ общността е срамота

ЕК ще изпрати до Будапеща правни възражения преди той да влезе в сила

23.06.2021 | 12:10 Редактор: Юлия Христова
Фон дер Лайен: Приетият в Унгария закон за ЛГБТ общността е срамота

Приетият в Унгария закон, свързан с образованието за ЛГБТ общността, е срамота. Това заяви днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на пресконференция.

Тя съобщи, че ЕК ще изпрати до Будапеща правни възражения преди новоприетият закон да влезе в сила. По нейните думи законът води до ясна дискриминация на основата на сексуална ориентация и е в разрез с основните европейски ценности - човешкото достойнство и правата на човека.

Няма да отстъпим от тези принципи. Силно вярвам в ЕС, където всеки може да бъде, какъвто иска и да обича, когото иска. Ще използвам цялата власт на ЕК, така че правата на европейските граждани да бъдат защитени, независимо къде живеят, добави Фон дер Лайен, предаде БТА.

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Г-жа лаЙнер
преди 1 месец
никой, никъде не я е избирал с народен вот, за да се прави на много умна и да раздава правосъдие и да се меси във вътрешните работи на суверенни държави! На нормалните хора им писна от джендърски истории, истанбулски конвенции, прайдове и какво ли още не! Либерастията ще погуби света, ако продължава все така. Спомнете си за Содом и Гомор! Натам отиват нещата... Сигнализирай за неуместен коментар