Експерти алармират: Дезинфектантите за ръце могат да причинят гадене и виене на свят

Те трябва да се използват на места, в които има много добра вентилация

21.06.2021 | 23:03 Редактор: Искра Ангелова
Експерти алармират: Дезинфектантите за ръце могат да причинят гадене и виене на свят

Изпаренията от дезинфектантите за ръце могат да предизвикат главоболие, гадене и виене на свят, предупреди Управлението за контрол на храните и лекарствата на САЩ, цитирано от изданието "Медикъл Експрес".

Експертите съветват тези продукти, масово употребявани заради пандемията от Ковид-19, да се използват на места, в които има много добра вентилация.

"Получаваме все повече съобщения за тези нежелани реакции от началото на пандемията", се казва в съобщение на ведомството.

Повечето хора са проявили незначителни или слаби странични ефекти, но при някои се е наложило лечение. Нежеланите реакции най-вероятно са се появили, когато хората са използвали дезинфектанти в затворени пространства или на места с лоша циркулация на въздуха, информира "Труд".

Управлението за контрол на храните и лекарствата продължава да следи за съобщения за нежелани събития след употребата на дезинфектанти за ръце. Засега американските власти не планират да променят етикетите на масовите дезинфектанти, но призовават те да се използват в помещения с добра вентилация.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК