Откриха мъртъв в гората "белгийския Рамбо", заплашил с убийство десетки хора

Първоначалните данни сочат, че Конингс се е самоубил

20.06.2021 | 23:00 Редактор: Тодор Петров
Откриха мъртъв в гората

Полицията в Белгия съобщи, че е открила тялото на укриващия се военен, заплашил известен вирусолог заради действията му по време на Ковид пандемията, информира "Гардиън".

Стотици хора от силите за сигурност претърсиха североизточна Белгия след изчезването на 17 май на Юрген Конингс, наречен "белгийския Рамбо" заради сходството на случая му с този на героя на Силвестър Сталоун. Конингс беше обект мащабно преследване и се смяташе, че е бил тежко въоръжен.

Разхождащи се в гората близо до град Дилсен-Стокем са открили тяло, за което първоначалните данни сочат, че е на Конингс и че той се е самоубил, но е в ход допълнителна проверка, се казва в изявление на белгийската федерална полиция.

Според местните медии 46-годишният ефрейтор Юрген Конингс е оставил писмени съобщения на бившата си съпруга преди да изчезне през май, които сочат, че имал за цел да преследва висши служители в Белгия.

Конингс е съставил списък с потенциалните си цели, между които един от най-известните белгийски експерти по Ковид-19 Марк Ван Ранст и министърът на отбраната Лудивайн Дедондер. Конингс е заподозрян също в планирането на нападение срещу джамия.

Сред хората под повишена защита бяха бившата съпруга на Конингс и адвокатът, участвал в развода му. Полицията бе подсигурила допълнителна сигурност за висши фигури в армията на страната, отговорни за уволнението на Конингс заради политическите му възгледи миналата година.

Стотици офицери участваха в операцията по издирване на Конингс, за когото се твърдеше, че е с крайно десни възгледи и омраза към програмата за ваксинация срещу Ковид-19, предаде БГНЕС.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК