Напрежение: Израел нанесе въздушни удари в Газа

По-рано от ивицата Газа бяха изстреляни балони със запалителна течност към израелска територия

18.06.2021 | 09:40 Редактор: Жаклина Иванова
Напрежение: Израел нанесе въздушни удари в Газа

Израелски самолети тази нощ нанесоха въздушни удари по Газа, след като бойци от палестинската територия отново изстреляха запалителни балони към южната част на Израел, съобщиха журналисти на АФП.

"През изминалия ден от ивицата Газа бяха изстреляни балони със запалителна течност към израелска територия", се казва в изявление на израелските военни. 

"В отговор, изтребители нанесоха удари по военни съоръжения места за изстрелване на ракети, принадлежащи на терористичната организация "Хамас", се казва в официалното изявление.

В сряда вечерта израелската авиация нанесе удари по палестинските групи в градовете Хан Юнис и Газа. Тогава по-специално беше атакуван един от тренировъчните лагери на бойното крило на движението "Хамас”, контролиращо ивицата Газа, пише dnes.bg.

В нощта на 21 май влезе в сила споразумение за прекратяване на огъня между Израел и палестинските групи в сектора, които преди 11 дни си размениха ракетни удари. Жертвите на конфронтацията са 257 жители на крайбрежния анклав, около 2 хиляди са ранени. От израелска страна бяха убити 13 души. Сега, с активното посредничество на Египет, се работи по постоянно споразумение за примирие между страните.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК