Ким Чен-Ун: КНДР трябва да е готова както за диалог, така и за конфронтация със САЩ

Речта му дойде малко, след като няколко държави призоваха Пхенян да замрази ядрената си програма

18.06.2021 | 10:33 Редактор: Жаклина Иванова
Ким Чен-Ун: КНДР трябва да е готова както за диалог, така и за конфронтация със САЩ

"КНДР трябва да е готова както за диалог, така и за конфронтация със Съединените щати", каза Ким Чен-Ун пред конреса на Трудовата партия на КНДР.

Севернокорейският лидер заяви пред делегатите на конгреса в Пхенян, че правителството на страната трябва да бъде напълно подготвено за конфронтация с администрацията на американския президент Джо Байдън. 

"В същото време Северна Корея трябва да е готова и за диалог”, добави той.

Готовността за конфронтация с Вашингтон е необходима на Пхенян, за да "защити достойнството на държавата и нейните интереси, състоящо се в независимо развитие и наличие на гаранции за мир и сигурност“, заяви севернокорейският лидер, цитиран от държавната информационна агенция.

Речта на Ким Чен-Ун дойде малко, след като САЩ и няколко други държави призоваха Пхенян да замрази ядрената си програма и да се върне на масата за преговори, предаде БГНЕС. 

През 2018-2019 г. севернокорейският лидер проведе поредица от срещи с предшественика на Байдън Доналд Тръмп, по време на които беше обсъдено бъдещето на ядрения арсенал на КНДР. Тези преговори обаче се оказаха в задънена улица, след като Ким Чен-Ун поиска отмяна на санкциите срещу страната си в отговор на частичното прекратяване на ядрената програма на Пхенян.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години