Краят на една ера: Шоуто на Дедженерис спира заради "токсична работна среда"

Решението за свалянето на предаването през 2022 г. обяви самата Елън

13.05.2021 | 20:00 Редактор: Десислава Атанасова

Американската телевизионна водеща Елън Дедженерис спира своето токшоу. Решението идва, след като миналата година легендарната водеща беше обвинена от свои бивши служители, че създава токсична работна среда. Скандалът нанесе сериозен удар по реномето на водещата.

19-ят сезон на шоуто на Елън Дедженерис ще бъде последният за една от най-разпознаваемите телевизионни водещи в Съединените щати. Решението за свалянето на предаването през 2022 година обяви самата Елън.

"Миналите 19 години промениха живота ми. Всички вие променихте живота ми. Завинаги ще ви бъда благодарна, че гледахте шоуто, смяхте се, танцувахте и понякога плакахте. Това шоу е най-голямото преживяване в живота ми и дължа всичко това на вас", сподели Елън Дедженерис.

С типичното си чувство за хумор легендарната водеща сподели, че е обмислила добре решението. Обсъдила го е и със своята съпруга Порша и дори с гласовия асистент на Amazon - Алекса. 

"Говорих с Порша, говорих със себе си. Понякога си говорех сама, а Порша си мислеше, че говоря на нея. В един момент говорех на Алекса, но отговори Сири. Идеята ми е, че е време да спра да говоря", допълни още водещата.

С шеги и динамични интервюта със световноизвестни знаменитости водещата забавляваше публиката години наред. Шоуто е отличено с над 30 награди "Еми".  

Бляскавата кариера на Елън обаче претърпя тежък удар миналото лято, след като служители на предаването заявиха, че водещата и продуцентите са създали враждебна и токсична работна среда.  Част от обвиненията бяха за сексуални посегателство -  други - за вербален тормоз и расизъм.

Последва публично извинение, но рейтингът на шоуто пострада непоправимо.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК