Има сделка: Без роуминг между Гърция и Сърбия

Следващата седмица Атина и Белград ще подпишат договора

13.05.2021 | 20:13 Редактор: Десислава Атанасова
Има сделка: Без роуминг между Гърция и Сърбия

Следващата седмица Белград и Атина ще подпишат договор за премахване на роуминга, заяви премиерът на Сърбия Ана Бърнабич, която участва на икономическия форум "Делфи".

След срещите си с гръцкото държавно ръководство тя поясни, че с Гърция е договорено споразумение, съгласно което сръбските граждани няма да плащат роуминг при престоя си в Гърция, а ще им се отчита вътрешен разговор и изпращане на SMS.

Следващата седмица министърът на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Татяна Матич ще пътува за Атина, за да подпише договора, който ще влезе в сила веднага.

"Като правителство направихме всичко, за да улесним гражданите, които планират да пътуват за Гърция през лятото”, подчерта Бърнабич.

Тя благодари на гръцкия премиер Мицотакис, че страната му реши да признае едностранно сръбските дигитални ваксинационни сертификати.

След 14 май, когато Гърция отвори граничния пункт "Евзони", всички ваксинирани граждани на Сърбия ще могат да влязат в страната без никакви проблеми и без необходимост да представят документ, потвърждаващ ваксинирането.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК