"Хамас" атакува Тел Авив и Ерусалим, Израел разширява военната кампания в Ивицата Газа

Най-малко 65 жители на Газа са били убити

13.05.2021 | 07:13 Редактор: Здравко Черкезов

Рано тази сутрин радикалната палестинска групировка "Хамас" изстреля още ракети към Тел Авив и Ерусалим. Към момента не се съобщава за жертви и пострадали при въздушния удар. 

Междувременно Израел одобри разширяване на военната кампанията в Ивицата Газа. По информация на ТАСС решението е взето от кабинета по сигурността в страната. Според местните медии плановете на армията включват атаки по сгради, значими за групировката "Хамас".

Междувременно беше съобщено за нови удари на израелската авиация по палестинското финансово министерство и Ислямската национална банка в град Газа, а в северната част на Израел са задействани сирените за ракетно нападение. 

По информация на израелската армия. от нарастването на конфликта в началото на тази седмица до момента от палестински територии по израелски градове са изстреляни над 1500 ракети, а в отговор са стотици израелски въздушни атаки. 

По информация на световните медии, най-малко 65 жители на Газа са били убити, а жертвите на сраженията между палестинските бойци и израелската армия вече са 49.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години