Израел и "Хамас" се атакуват с хиляди ракети, загиналите са десетки

Нощното небе беше озарено от въздушните удари

12.05.2021 | 13:50 Редактор: Искра Ангелова

Напрежението между Израел и Палестина рязко ескалира. Жертвите растат, а израелските военни и бойците от групировката "Хамас" атакуваха многоетажни сгради.

Загинали са около 35 палестинци и петима израелци. Съветът за сигурност на ООН се събира извънредно днес, за да обсъди ситуацията, след като разговорите в понеделник не дадоха резултат.

В Тел Авив отново се чуват експлозии и сирени за тревога. Повече от 1000 ракети за 38 часа са изстреляни от палестински бойци, твърди Израел. А нощното небе беше озарено от въздушните удари - за втори път от началото на поредния конфликт между двете страни.

13-етажна сграда в Ивицата Газа, конролирана от "Хамас", рухна след бомбардировка. Друга многоетажна сграда рухна при израелски въздушен удар. Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви извънредно положение в централния град Лод, след като полицията обвини местното арабско малцинство в организирането на "мащабни бунтове". Баща и дъщеря му са загинали в града, след като колата, в която са пътували, е била ударена от ракета, изстреляна от Ивицата Газа. 

"Хамас" и друга групировка в Газа - "Ислямски джихад", да платят скъпо за войнствените си действия", заяви Нетаняху.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК