В САЩ: 7 доживотни присъди за медицинска сестра, уморила ветерани от ВСВ

Тя е прилагала смъртоносни дози инсулин в болница в Кларксбург

12.05.2021 | 11:54 Редактор: Искра Ангелова
В САЩ: 7 доживотни присъди за медицинска сестра, уморила ветерани от ВСВ

Медицинската сестра Рета Мейс, която уби седем ветерани в Западна Вирджиния чрез смъртоносна инжекция, бе осъдена във вторник от Северния окръжен съд на щата на седем доживотни присъди.

Както съобщава USA Today, медицинска сестра е прилагала смъртоносни дози инсулин в болница в Кларксбург между юли 2017 г. и юни 2018 г. на ветерани на възраст от 81 до 96 г., които са се били във Втората световна война (1939-1945 г.) и Корейската война (1950 -1953 г.). Тя е обвинена в убийството на седем души и опит за убийство на още един човек.

Изданието отбелязва, че през юли 2017 г. Мейс започва да поема нощни смени, от този момент започват да се регистрират мистериозни смъртни случаи на пациенти в старческа възраст. По време на проверката се оказва, че инсулинът - лекарство, което ви позволява да регулирате нивата на кръвната захар - се съхранява без подходящ контрол, от което се възползва медицинската сестра. Разследването на поредицата съмнителни смъртни случаи започва едва през 2018 г., информира "Фокус".

Това не е първият подобен случай в света. През юни 2019 г. окръжният съд в Олденбург, Германия, призна за виновен за убийството на 85 пациенти и осъди Нилс Хьогел на доживотен затвор. Работил е като санитар през 2000-2005 г. в клиники в градовете Делменхорст и Олденбург и е инжектирал тежко болни с прекомерна доза лекарства за сърдечно-съдови заболявания. Един от санитарите през лятото на 2005 г. случайно става свидетел на действията на Хьогел и ги докладва на ръководството. През октомври 2018 г. един санитарят признава, че е убил около 100 души.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК