СЗО: Спад на заболеваемостта от Ковид-19, но нивото на заразяване остава високо

В Европа броят на новите инфекции е намалял с 23%

12.05.2021 | 08:10 Редактор: Искра Ангелова
СЗО: Спад на заболеваемостта от Ковид-19, но нивото на заразяване остава високо

През миналата седмица в света бяха регистрирани над 5,5 милиона случая на коронавирусна инфекция и над 90 000 смъртни случая. В сравнение с предходната седмица заболеваемостта и смъртността са намалели с 4%, съобщи Световната здравна организация (СЗО).

"В световен мащаб броят на новите случаи на Ковид-19 и броят на смъртните случаи леко са намалели тази седмица: повече от 5,5 милиона души са били заразени и повече от 90 000 са починали”, съобщиха от СЗО в седмичния си епидемиологичен бюлетин, добавяйки, че въпреки лекия спад нивото на заразяване остава високо.

Заразяванията са се увеличили в региона на Югоизточна Азия (с 6%), към който СЗО включва и Индия, докато в Европа броят на новите инфекции е намалял с 23%, в Източното Средиземноморие - с 13%, в Африка - с 5%, в Северна и Южна Америка - с 4%. 

Смъртността се е увеличила значително в Западната част на Тихия океан (34%) и Югоизточна Азия (15%), но е намаляла в Европа (18%), Източното Средиземноморие (13%), Америка (4%), както и в Африка (с 3%).

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК