11 са жертвите в Казан, единият нападател е убит, другият е задържан (ВИДЕО)

Ранени при атаката в училището са 32-ма души

11.05.2021 | 11:49 Редактор: Жаклина Иванова

В резултат на стрелбата в училище в Казан са ранени 32-ма души, те са откарани в болници, съобщи източник от Министерството на образованието на републиката пред ТАСС. По последни данни загиналите са 11 души, сред тях и 9 деца.

Две неизвестни лица откриха огън в училище номер 175 в Казан малко по-рано след предизвикана експлозия.

Според източник, сигнал от паник бутона в училището в Казан е пристигнал в 09:25, стрелбата е започнала в 09:20. По това време в училището е имало 714 деца и около 70 служители, от които 52 учители.

По-рано ТАСС съобщи по данни на оперативно-диспечерския отдел на Републиканския център за медицина при бедствия за 12 хоспитализирани деца и един възрастен. Според центъра те са откарани в Републиканската клинична болница и болница No7.

Няколко деца са скочили от третия етаж на училище номер 175 в Казан, бягайки от непознатите лица, започнали да стрелят там.

Един от стрелците в казанското училище е влязъл с автоматично оръжие през главния вход на сградата и веднага е открил огън, съобщи източник от Министерството на образованието, цитиран от БГНЕС.

"Мъж с картечница е влязъл през главния вход на сградата и веднага е открил стрелба. На входа той е ранил работника по поддръжката“, посочи източник.

Задържан е непълнолетен, виновен за стрелбата, 17-годишен тийнейджър. Вторият нападател, който според свидетели се намирал все още в училището и вероятно е държал заложници, е бил ликвидиран от силите за сигурност малко по-късно.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
И аз да питам същото като номер 1 Сигнализирай за неуместен коментар