Само 2 починали във Великобитания от коронавирус за последните 24 часа

Великобритания е на пето място в мрачната статистика в света и първа в Европа

09.05.2021 | 22:35 Редактор: Никола Симеонов
Само 2 починали във Великобитания от коронавирус за последните 24 часа

Само двама души, дали положителна проба за коронавирус през последните 28 дни, са починали за изминалите 24 часа във Великобритания, предаде Ройтерс, като се позова на правителството.

През последната седмица смъртните случаи в страната, свързани с Кoвид-19, са 67 - с 39 процента по-малко в сравнение с предходната седмица.

Великобритания е на пето място в мрачната статистика в света и първа в Европа, с над 127 хиляди починали от началото на пандемията. Страната преживя опустошителна втора епидемична вълна, която достигна своя пик в края на януари, но оттогава броят на смъртните случаи рязко намаля, паралелно с успеха на ваксинационната кампания - една от най-бързо напредващите в света.

Над 35 милиона британци, или малко повече от две трети от пълнолетното население, са получили поне една доза ваксина срещу Кoвид-19. От тях над 17 милиона, или една трета от всички пълнолетни жители на Великобритания, вече са напълно ваксинирани, предаде БТА.

Новите случаи на коронавирус за изминалите 24 часа в страната са 1770. Общият им брой през последните седем дни е под 15 хиляди - с 4,3 процента по-нисък в сравнение с предходната седмица.

С общо близо 4,435 милиона потвърдени случая на коронавирус, Великобритания, с население от около 66 милиона души, е на седмо място в света по този показател.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК