Путин: Няма прошка за тези, които отново обмислят агресивни планове срещу Русия

"Доказахте, че само заедно можете да постигнете привидно невъзможното", заяви руският държавен глава

09.05.2021 | 16:53 Редактор: Искра Ангелова
Путин: Няма прошка за тези, които отново обмислят агресивни планове срещу Русия

Голяма част от идеологията на нацистите се прави опит да се върне в експлоатация и няма опрощение и оправдание за тези, които отново обмислят агресивни планове. Това заяви президентът Владимир Путин, говорейки на парада на Победата. Русия ще защитава твърдо националните си интереси, ще гарантира сигурността на народите си и въоръжените сили са надеждна гаранция за това, подчерта той, цитиран от “Российская газета“.

"Победата във Великата отечествена война имаше колосално историческо значение за съдбата на целия свят. Този празник беше, е и ще бъде свещен за Русия, за нашия народ", каза Владимир Путин.

Президентът благодари на ветераните за безсмъртния пример за солидарност и любов към родината. Доказахте, че само заедно можете да постигнете привидно невъзможното, победихте безмилостния враг, спечелихте безусловна победа над нацизма", подчерта той.

"Винаги ще помним, че именно съветският народ е извършил този величествен подвиг“, продължи Путин. В най-трудните битки нашия народ беше сам по жертвения път към Победата, бори се до смърт по всички граници в най-ожесточените битки на сушата, в морето и в небето, каза той. „Хора от всички националности и религии се бориха за всеки сантиметър от родната земя", припомни президентът.

Тази година се навършват 80 години от началото на Великата отечествена война. Врагът искаше не само да унищожи политическата система, съветската система - "но да ни унищожи като държава, като нация", каза Путин. Съветският народ защити родината си, освободи страните в Европа от "кафявата чума" и осъди нацизма.

"Войната донесе толкова непоносими изпитания, скръб и сълзи, че е невъзможно да се забрави. И няма прошка и оправдание за тези, които отново обмислят агресивни планове", каза президентът. Историята изисква да се правят заключения и да се учат уроци, но голяма част от идеологията на нацистите, обсебени от заблуждаващата теория за тяхната изключителност, отново се опитва да въведе в експлоатация, каза той. И не само от радикали и международни терористични групировки. Днес виждаме сборища на палачи, техните последователи, опити за пренаписване на историята, за оправдаване на предатели и престъпници, по чиито ръце е кръвта на стотици хиляди мирни хора. Нашият народ знае твърде добре накъде води всичко това", подчерта Путин, цитиран от "Фокус".

"Русия последователно защитава международното право. В същото време ние ще защитаваме твърдо националните си интереси, ще гарантираме сигурността на нашия народ", заключи държавният глава. Надеждна гаранция за това са въоръжените сили, наследниците на воините на Победата и съвместната работа за развитието на страната и благосъстоянието на руските семейства, каза той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 3
argemadon70
преди 2 години
Ами то от тебе по-агресивен няма...Или Крим сам се нападна,а Навални се самоотрови,Немцов се самозастреля,Березовски се самообеси... Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
олеле
преди 2 години
Само да не ни погне и нас... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Браво на Путин...бащица е той...и майка също... Сигнализирай за неуместен коментар