Останки от китайската ракета паднаха в Индийския океан (+ВИДЕО)

По-голямата част от 18-тонния модул е изгорял в атмосферата

09.05.2021 | 09:05 Редактор: Искра Ангелова

Отломки от китайската ракета, които падаха неконтролируемо към Земята, застрашаваха включително и територии от България, паднаха в Индийския океан. Малко преди 06:00 ч българско време частите от ракетата носител "Чанчжън 5В", която изведе в орбита модул на китайската космическа станция, са навлезли в атмосферата. 

Те са паднали между Индия и Шри Ланка. По-голямата част от 18-тонния модул е изгорял в атмосферата, коментираха от Китайската космическа агенция. 

В края на април ракетата изведе в околоземна отбита модул за бъдещата китайска космическа станция. Апаратът е жилищното отделение за бъдещите астронавти. 

Китай беше критикувана при предишни изстрелвания на същата ракета, че съдържа елементи по-тежки от 10 тона, които при навлизане в атмосферата не могат да се разпаднат и изгорят, което създава опасност за човечеството.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Точно е както казвате България е между Индия и Шри Ланка...може би като стандарт на живот....ха,ха...определено сме застрашени Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
от. гл шеф. на тайно разузнаване вписваме Г. ПРЕЗИДЕНТИ. на цял свят ние съкретно тайно разузнаване помегнете на БЪЛГАРИЯ да си свършът работата да вкарат всички които има уреди всички винът които не трябва . свички са с зли сили. ние нямаме работа[ с вас ] Сигнализирай за неуместен коментар