Американско разследване: От 6 години Китай се подготвя за световна война с биологични оръжия

Има подозрения, че Ковид-19 е резултат от неволно изтичане от лаборатория в Ухан

08.05.2021 | 13:22 Редактор: Никола Симеонов
Американско разследване: От 6 години Китай се подготвя за световна война с биологични оръжия

Китайски учени се подготвят за Трета световна война, водена с биологични и генетични оръжия, включително коронавирус, през последните шест години. Това показва документ, изготвен от американски следователи, за който съобщава "Дейли Мейл“.

Доказателствата, че Пекин е разглеждал като част от военния си потенциал коронавирусите ТОРС от 2015 г., породиха нови страхове относно каузата с Ковид-19, съобщи БГНЕС.

Документът сочи, че учени от Народната освободителна армия и здравни служители изследват манипулирането на болести, за да се произвеждат оръжия "по невиждан досега начин“.

Депутатът Том Тугендхат, председател на Комисията по външни работи, заяви: "Този документ поражда големи опасения относно амбициите на някои от тези, които съветват висшето партийно ръководство. Дори при най-строг контрол тези оръжия са опасни“.

Експертът по химически оръжия Хамиш де Бретън-Гордън каза: "Китай осуети всички опити за регулация и контрол на лабораториите му, където може да е имало такива експерименти“.

Разкритие в статията "Какво наистина се случи в Ухан“ беше публикувано вчера в "The Australian“.

Документът "Нови видове изкуствени вируси като генетични биооръжия“ твърди: "Откриването на способността за замразяване и изсушаване на микроорганизми е направило възможно съхраняването на биологични агенти и аерозолизирането им по време на атаки“. Налице са 18 учени, които са работили във "високорискови“ лаборатории, казват анализаторите.

Разузнавателните агенции подозират, че Ковид-19 може да е резултат от неволно изтичане от лаборатория в Ухан. Но все още няма доказателства, че вирусът е пуснат умишлено.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
контрол
преди 2 години
Китайците се готвят от 6 години, а американците от колко? Кой има най-много биотехнологични лаборатории от най-висок клас, които от преди 2000г. се занимават с модифициране на вируси? Даже ги патентоват! Коя страна пази пази вируси и бактерии от всички известни на човечеството вируси и бактерии? Кога ще има граждански контрол над тези лаборатории? Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Змиеносец
преди 2 години
Ковид 19 е създаден в лаборатории на Пентагона . Сигнализирай за неуместен коментар