В Украйна обявиха "голяма продажба“ на затвори

Общо се планира да се продадат над 100 обекта

08.05.2021 | 06:50 Редактор: Юлия Христова
В Украйна обявиха

Властите в Украйна обявиха "голяма продажба“ на затвори, в която три поправителни институции и земята, върху която се намират, отиват на търг.

По-рано министърът на правосъдието на Украйна Денис Малюска обяви началото на "голяма продажба" на наказателни институции, като общо се планира да се продадат над 100 обекта.

"В рамките на "Голямата приватизация на затворите“ на търг се обявяват два обекта на наказателната система - Лвовска поправителна колония № 48 и Южна поправителна колония № 51. Търгът трябва да се проведе най-рано на 3 юни 2021 г.", заяви пресслужбата на украинския кабинет на министрите.

В края на юли 2020 г. Министерството на правосъдието на Украйна обяви планове да започне продажба на замразени и освободени затвори още през миналото лято, но това не беше направено. През февруари 2021 г. отделът пусна за продажба първия обект в рамките на "голямата продажба“ на затворите - поправителния център в Коцюбински край. Началната цена на обекта беше 220,2 милиона гривни (почти 8 милиона долара). Според ръководителя на правосъдното министерство обаче, поради завишената цена, оферти от потенциални купувачи не са получени, в тази връзка партидата ще бъде пусната отново на търг, пише БГНЕС.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК