В Саудитска Арабия само ваксинираните се връщат на работа

Страната разреши отново само имунизираните да извършват поклонение по време на Рамадан

07.05.2021 | 16:10 Редактор: Искра Ангелова
В Саудитска Арабия само ваксинираните се връщат на работа

Саудитска Арабия заяви в петък, че на служителите ще бъде позволено да се връщат на работното си място, само след като бъдат ваксинирани срещу Ковид-19, съобщи АФП.

Ваксинацията ще се превърне в "задължително условие" за директното завръщане на служителите от публичния и частния сектор, се казва в изявление на министерството на човешките ресурси и социалното развитие, призовавайки работниците да "започнат процеса", за да получат ваксина.

Министерството на здравеопазването заяви, че до момента са приложени над 10 милиона дози ваксина срещу коронавирус в държава с население от над 34 милиона.

Кралството е отчело повече от 423 000 коронавирусни инфекции и повече от 7 000 смъртни случая от Ковид-19 от началото на пандемията.

В неделя правителството заяви, че ще позволи на гражданите, имунизирани срещу Ковид-19, да пътуват в чужбина от 17 май. Министерството на вътрешните работи заяви, че три категории хора ще бъдат считани за имунизирани - тези, които са получили две дози от коронавирусната ваксина; тези, които са получили единична доза най-малко 14 дни преди пътуването, и хората, които са се възстановили от инфекцията в рамките на предишните шест месеци, информира БГНЕС.

Саудитска Арабия разреши само на хора, имунизирани срещу коронавирус, да извършват поклонение от началото на свещения за мюсюлманите месец Рамадан.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК