Pfizer и BioNTech даряват ваксини срещу Ковид-19 за Олимпийските игри в Токио

Компаниите ще започнат да доставят ваксинационни дози на олимпийските делегати в края на май

06.05.2021 | 15:45 Редактор: Жаклина Иванова
Pfizer и BioNTech даряват ваксини срещу Ковид-19 за Олимпийските игри в Токио

Компаниите Pfizer и BioNTech обявиха в четвъртък, че са подписали договор с Международния олимпийски комитет (МОК) за даряване на тяхната коронавирусна ваксина за подпомагане на имунизирането на спортисти и придружаващите ги делегации в Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио, които трябва да се проведат по-късно това лято.

Съгласно постигнатата сделка Националните олимпийски комитети ще си сътрудничат с Pfizer и BioNTech "за да разберат и да работят за подпомагане справянето с местната нужда от дози ваксини за участие на националните делегации в игрите", като компаниите ще започнат да доставят ваксинационни дози на олимпийските делегати в края на май.

"Tова дарение на ваксини е още един инструмент в нашия набор от мерки, които да помогнат да се проведат Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 по безопасен и сигурен начин за всички участници и да се покаже солидарност с нашите любезни японски домакини", коментира президентът на МОК Томас Бах, цитиран от БНР.

Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла също така отбеляза, че "компанията се гордее, че играе роля в предоставянето на ваксини на спортисти и национални олимпийски делегации".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК