Марио Драги: Светът иска да пътува до Италия, отваряме за туристи

От втората половина на май ще влезе в сила националният зелен пропуск

04.05.2021 | 22:43 Редактор: Тодор Петров
Марио Драги: Светът иска да пътува до Италия, отваряме за туристи

Очаква се Италия да бъде отворена за туристи от средата на май, когато ще бъде позволено и пътуването между различните области. Това заяви премиерът Марио Драги на среща на министрите на туризма на страните от Г-20 под председателството на Италия.

"Благодарение на италианския зелен пропуск туристите ще могат да се придвижват от една държава в друга без карантина", посочи Драги.

Той уточни, че от втората половина на май ще влезе в сила националният зелен пропуск. Такъв сертификат е предвиден в последния декрет на правителството в сила от 26 април и се отнася за националния туризъм между оранжеви и червени зони в Италия.

Лицата трябва или да са ваксинирани, или да са прекарали Ковид-19 или да имат отрицателен тест 48 часа преди пътуването. Издава се от семейния лекар и съответните здравни служби.

Марио Драги каза още, че от средата на юни ще има и европейска зелена карта, предаде БНР.

"Светът иска да пътува до Италия, пандемията ни принуди да затворим, но Италия е готова да приветства отново света", каза Драги и изрази увереност, че туризмът в страната ще се възвърне по-силен от преди.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК