Стрелбите в САЩ не спират: 15-годишно момиче е простреляно от полицаи

Никой друг не е пострадал

21.04.2021 | 21:15 Редактор: Искра Ангелова
Стрелбите в САЩ не спират: 15-годишно момиче е простреляно от полицаи

Полицията в Кълъмбъс, Охайо, застреля фатално 15-годишно момиче във вторник следобед, само няколко минути преди Дерек Шовин да бъде признат за виновен за убийството на Джордж Флойд, пише британският вестник The Guardian.

Момичето беше идентифицирано от местните медии като Макия Брайънт.

Служителите отговорили на повикване за опит за нападение с нож и още при пристигането на адреса застреляли момичето около 16.45 ч., съобщиха служители. На телефона на полицията е бил получен сигнал, че жена се опитва нападне някого с нож, преди разговорът да прекъсне.

Хейзъл Брайънт, която се самоопредели като леля на момичето, каза че момичето е живеело в близкия дом за сираци. Според диспечера на полицията Брайънт е казала, че тийнейджърката е влязла в спор с друг обитател на сиропиталището и че племенницата ѝ е имала нож, но го е пуснала, преди да бъде застреляна няколко пъти от полицейски служител, информира "Фокус".

Момичето е откарано в болница, където е обявено за починало. Никой друг не е пострадал, съобщава вестникът.

На полицейска камера се вижда, как простреляното момиче е държало нож и се е готвела да нападне друго момиче с предмет, подобен на нож, когато е била простреляна неколкократно. До нея е открит нож.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК