Путин: Русия има червени линии, които никой не бива да преминава

Президентът заяви, че страната му ще отговори силно и бързо на всяка външна провокация

21.04.2021 | 16:20 Редактор: Искра Ангелова

Владимир Путин предупреди Запада за остър отговор, ако пресече руските червени линии. Изказването дойде по време на традиционната реч на държавния глава пред двете камари на парламента.

В края на своята 78-минутната си реч - руският държавен глава увери, че Русия ще отговори силно и бързо на всяка външна провокация. Коментарът на държавния глава се случва в момент, когато отношенията между Москва, Вашингтон и Брюксел вървят по ръба на острието. 

"Ние искаме да поддържаме добри отношения. Ако обаче те искат да изгорят мостовете, трябва да знаят, че реакцията на Русия ще бъде асиметрична, бърза и сурова", категоричен е Путин.

Напрежението със Запада се покачи заради струпването на руски военни по украинската граница и в Крим, състоянието на Алексей Навални и шпионските скандали в цяла Европа, включително България. А само преди седмица американският президент Джо Байдън обяви нов пакт от санкции срещу Русия, заради кибератака и опит за намеса в изборите миналата година. 

"Всички свикнаха с политически мотивираните санкции. За някои държави е спорт да говорят за Русия - състезание кой ще говори най-високо срещу Русия", допълни той.

Заедно с обръщението на Путин към двете камари на парламента, започнаха протести в цялата страна, призоваващи за освобождаване на опозиционера Алексей Навални.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 4
Bayraktar-Я!
преди 2 години
Иам чувството, че тоя - "вездесъщий" ИМПЕРАТОРь и мини-НАПИ /от НаполеОН/ нещо начева /или пък съветниците му/ да изкуфява, щото сите ние знаем, и то достатъчно добре, че Мадъ-Рашъ /хит на Айрън МейдънА!/ и ЕКОлогиЯ е = на ОКСИМОРОН, то эсть - 2 взаимноИЗКЛЮЧВАЩИ се понятия. Още повече добивът, т/та и доставката на суровините от Мадъ Рашъ хич не са "добре дошли" за майката Природа на Земята ни Сигнализирай за неуместен коментар