С вино и вкусна храна: Италиански готвачи протестират срещу Ковид-19 мерките

Те са приготвили специално меню за премиера Марио Драги

18.04.2021 | 23:27 Редактор: Жаклина Иванова
С вино и вкусна храна: Италиански готвачи протестират срещу Ковид-19 мерките

В италианската област Умбрия, в селището Чита де ла Пиеве край вилата на премиера Марио Драги, се състоя символичен протест на известни главни готвачи. Те поискаха заведенията да работят пълноценно, а не само с клиенти на открито, както ще бъде от 26 април.

Протестът бе организиран от известния главен готвач Симоне Чикоти. В него участваха не само негови знаменити колеги, но и производители от хранително-вкусовия сектор.

Бяха приготвили специално обедно меню за премиера Марио Драги от типични продукти на област Умбрия под надслов: "Обогатяване на небцето, за да не загине”, а смисълът е в запазване на традиционните хранителни производства, предаде БНР.

Участващите обясниха колко важен и движещ е хранителният и кетъринг сектор за Италия, как добрата храна и доброто вино винаги остават на първо място за добрия начин  на живот.

Те държат заведенията да работят нормално и с оглед подобряване на потреблението, което от своя страна стимулира и производството на традиционните хранителни продукти.

Премиерът не бе във вилата си, но протестиращите изразиха надежда положението на хората от този сектор да бъде разбрано от правителството.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК