Близо 100 души са ранени след дерайлиране на влак в Египет

Няма данни за пострадали българи при инцидента

18.04.2021 | 21:07 Редактор: Жаклина Иванова
Близо 100 души са ранени след дерайлиране на влак в Египет

При дерайлиране на влак в Египет са ранени 97 души, предаде Ройтерс. Служител по сигурността съобщи, че осем вагона са дерайлирали, когато влакът се е насочил към град Мансура.

Над 50 линейки са се отправили към мястото на инцидента в северната провинция Калюбия и транспортират ранените до три болници в района, съобщиха здравните власти. Според местни медии при катастрофата има и загинали.

На място са пристигнали и разследващи, за да установят причината за инцидента. Машинистът и други служители в железопътния транспорт са били задържани за разпит.

От Министерство на външните работи на България съобщиха, че няма данни за пострадали българи при инцидента с влака. Посолството ни в Кайро е установило незабавен контакт с местните власти, както и с представителствата на други държави-членки на ЕС. По информация на службите за сигурност на Египет няма пострадали чужденци, пише dnes.bg.

Египетските железопътни инциденти обикновено се дължат на лоша инфраструктура и поддръжка, съобщи Агенция Франс прес. Най-малко 20 души бяха убити и близо 200 - ранени през март при сблъсък на два влака край град Тахта, на около 440 км южно от Кайро. Африканската банка за развитие обяви по-рано този месец заем от 170 милиона долара за подобряване безопасността на железопътната мрежа на Египет.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК