Масови нападения и страх в САЩ: Осем души загинаха при нова стрелба

Нападателят се е самоубил

16.04.2021 | 14:41 Редактор: Жаклина Иванова

Отново масова стрелба в САЩ. Този път в сграда на FedEx в Индианаполис. Жертвите на нападението са осем. Стрелецът се е самоубил, при стрелбата има и много ранени.

Малко преди 23:00 часа стрелецът влязъл в сградата и открил огън.  

"Не е ясно какви са мотивите на стрелеца. Разследването продължава. Полицията пристигна около 23:00 часа местно време и хвана стрелеца вътре. Много от служителите се опитват да се справят с това, което са видели, защото това е гледка, трудна за всеки", заяви говорителят на полицейското управление в Индианаполис Джена Кук.

Близки на служителите изчакваха в хотел наблизо, за да научат новини за роднините си. Служител на компанията твърди, че е видял мъж с автомат. Друг ранен споделя, че племенницата му била простреляна в ръката, въпреки че при атаката не била вътре в сградата, а в кола на паркинга.

"Видях го. Извади още един пистолет от багажника. И след това влезе вътре, а после излезе", коментира свидетел на случката.

Това е второто такова нападение в Съединените щати само за ден. По-рано мъж откри огън пред летището в Сан Антонио. Той бе застрелян от полицията преди да успее да рани някого. Убитите при масови стрелби тази година в САЩ са 147. Миналата година са били 610.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Мисля че
преди 3 години
Другарят Байдън трябва да нареди на полицаите да коленичат и да поискат прошка от стрелците ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Пешо от Чукурово
преди 3 години
Стига сте пуцали бе братя американци,че останете без запасняци... Сигнализирай за неуместен коментар