Израелски кораб беше ударен в ОАЕ, вероятно от иранска ракета

Това е третото нападение над техен плавателен съд през последните 2 месеца

13.04.2021 | 21:48 Редактор: Никола Симеонов
Израелски кораб беше ударен в ОАЕ, вероятно от иранска ракета

Търговски кораб, собственост на израелска компания, беше нападнат днес близо до пристанището Фуджейра в Обединените арабски емирства, съобщи Ройтерс.

В официална заповед на свързаната с "Хизбула" "Ал Кайда" се съобщава, че израелският кораб "Хиперион Рей" е бил атакуван край бреговете на Фуджейра, като се добавя, че израелският канал 12 е потвърдил инцидента. Той твърди, че ирански удар е причинил малка щета на плавателния съд.

Атаката срещу търговски кораб е третата срещу израелски кораби през последните два месеца, съобщава БГНЕС.

Източници от израелските отбранителни сили, както съобщава ливанският "Ал Маджадин“, са потвърдили, че корабът, който частично е собственост на израелския бизнесмен Рамиа Унгара, е бил нападнат и са заявили, че са сигурни, че Иран стои зад атаката. Корабът е собственост на израелската компания Ray Shipping, същата компания, която е собственик на плавателния съд, пострадал от поредната атака през февруари. Нападението е извършено в международни води, вероятно от безпилотен апарат или ракетен удар, казаха те.

Наличните данни на MarineTraffic.com показват, че "Хиперион“, плаващ под флага на Бахамите, е спрян край бреговете на Фуджейра.

Някои израелски и арабски медии съобщават, че корабът е бил ударен от "иранска ракета“. До момента Иран не е реагирал на обвиненията.

Атаката се случи ден след като Техеран обеща да отмъсти на Израел за акта на саботаж над ядреното му съоръжение в Натанз.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК