В Словения се заразяват нарочно с коронавирус, за да могат да пътуват по-лесно

"Това е опасна практика, която не можем да препоръчаме", каза епидемиолог в страната

13.04.2021 | 07:45 Редактор: Искра Ангелова
В Словения се заразяват нарочно с коронавирус, за да могат да пътуват по-лесно

Словенският епидемиолог и ръководител на консултативната група за пандемията Матея Логар заяви че е забелязано, че в Словения има все повече хора, които искат умишлено да се заразят с коронавирус, за да се придвижват и пътуват по-лесно, поради факта, че тези, които са преживели вируса, имат същия имунитет, като този придобит чрез ваксинация, пише скопският вестник “Независен“.

"Виждаме нарастваща тенденция в броя на хората, които искат да се заразят възможно най-скоро, за си гарантират, че това ще им позволи да пътуват и да преминават граници по-лесно, което е опасна практика, която не можем да препоръчаме“, каза Логар на пресконференция, цитирана от "Фокус".

По думите ѝ поради това се обмислят ограничения, т.е. промени в правилата за пътуване, но също така и възможността боледувалите от коронавирус да бъдат премахнати от списъка на хората, които не трябва да бъдат тествани при преминаване на границата .

"Все още не знаем много за тази болест. Тя е непредсказуема и може да има трайни последици. "Не знаем точно какви са дългосрочните последици от това заболяване, особено при по-младите пациенти", каза Логар.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


6
1 rate up comment rate down comment 0
Истина
преди 3 години
Болестта е известна на една шепа хора.Те просто объркаха и се стигна до този лош сценарий Сигнализирай за неуместен коментар
5
8 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Все още не се знае много за болестта се пише в статиятаНо има ваксина Сигнализирай за неуместен коментар
4
1 rate up comment rate down comment 3
Кик бокс
преди 3 години
Браво Нещо умни да измислят и тези хора Сигнализирай за неуместен коментар
3
20 rate up comment rate down comment 4
Незнайко
преди 3 години
Не е вярно, че преболедувалите имат имунитет, също като ваксинираните. Преболедувалите имат по добър и по всеобхватен имунитет от тези получили ваксина. Преболедувалите се срещат с целия геном на вируса и изработват имунитет срещу него. При ваксинираните разработчиците създават имунна реакция, само срещу няколко протеина, които се считат за относително непроменливи. Всички измислици по въпроса се ползват само за натиск върху хората. Лесно се управляват уплашени хора. Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 12
А
преди 3 години
И аз това направих браво Сигнализирай за неуместен коментар
1
27 rate up comment rate down comment 4
Боян
преди 3 години
Така де, направо да се забрани боледуването без ваксина! :>) Сигнализирай за неуместен коментар