Рекорд в САЩ: Поставиха 4,6 млн. дози ваксини за ден

45 на сто от възрастните са получили поне по една такава

12.04.2021 | 08:15 Редактор: Юлия Христова
Рекорд в САЩ: Поставиха 4,6 млн. дози ваксини за ден

САЩ обявиха снощи, че за предишния ден в страната са били поставени над 4,6 милиона дози ваксини срещу коронавируса, предаде ДПА.

"Нов рекорд", заяви в Twitter д-р Сайръс Шахпар, отговарящ за данните за Ковид-19 в Белия дом.

В петък координаторът на Белия дом за коронавируса Джеф Зинц заяви, че средно на ден в САЩ се поставят по 3 милиона дози ваксини срещу коронавируса.

По данни на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията в страната вече са поставени над 183 милиона дози ваксини. 45 на сто от възрастните са получили поне по една доза, а 27 на сто са ваксинирани изцяло. В момента в САЩ се използват ваксините на Moderna и Pfizer, които изискват по две дози, както и ваксината на Johnson & Johnson, която предлага пълна защита след само една доза.

Президентът на САЩ Джо Байдън обеща при встъпването си в длъжност, че в първите 100 дни на управлението му ще бъдат поставени най-малко 100 милиона дози ваксини. Тази цел обаче беше изпълнена след само 60 дни, припомня ДПА. По данни на Белия дом от 20 януари са поставени над 162 милиона дози от ваксини, без да се броят ваксинациите преди встъпването му в длъжност, пише "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК