Борис Джонсън няма да присъства на погребението на принц Филип

Церемонията ще бъде в тесен семеен кръг

11.04.2021 | 10:22 Редактор: Искра Ангелова
Борис Джонсън няма да присъства на погребението на принц Филип

Британският премиер Борис Джонсън няма да присъства на погребението на принц Филип, отстъпвайки своето място за член на семейството, съобщи Скай нюз, позовавайки се на изявление на говорителя на Даунинг Стрийт.

Това решение идва, след като Бъкингамският дворец разкри, че само 30 души ще присъстват на погребението на херцога, в опит да следват протоколите, съвместими с Ковид мерките.

Опелото и погребението на херцога на Единбург ще се състоят на 17 април в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор. Церемонията ще бъде в тесен семеен кръг. Погребението няма да бъде държавно и ще се проведе във военен стил, както самият принц Филип е искал, съобщава БГНЕС.

"Поради ограниченията, наложени от коронавируса, само 30 души могат да присъстват на погребението. Министър-председателят иска да действа напълно в съответствие с това, което е най-доброто за кралското семейство и следователно няма да присъства на погребението в събота, за да могат повече членове на семейството да направят това“, се казва в изявлението.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК