140 кг кокаин заловиха на албанско пристанище

Пратката е напуснала Еквадор преди 24 дни

10.04.2021 | 22:45 Редактор: Никола Симеонов
140 кг кокаин заловиха на албанско пристанище

В албанското пристанище Драч, в контейнер за банани, бяха открити и иззети 140 кг кокаин. Пратката е напуснала Еквадор преди 24 дни, а наркотиците, опаковани в 200 пакетчета, са били скрити в специално пригоден за целта дял на контейнера.

Поръчката с банани е трябвало да бъде получена от компанията "Масаби фрут" от Тирана. Контейнерът е преминал на скенер, а след това е претърсен. Дълго време, под наблюдение на Специалната прокуратура, са били собственици на компании, заподозрени във връзки с мрежата за трафик на кокаин от Латинска Америка до Албания, съобщава агенция "Балкан уеб“, цитирана от БГНЕС.

Собственик на компанията е Ерджон Пети, който заяви пред агенцията, че няма нищо общо с наркотиците, но че има поръчка за банани от Еквадор. Той потвърди, че партньорът му във фирмата е задържан и че той също трябва да бъде разпитан в полицията.

Това е втората пратка кокаин, скрита в контейнер с банани от Еквадор за десет дни, след тази на 1 април, когато бяха иззети 49 килограма кокаин.

Арестуван е собственикът на компания от град Мамурас 72-годишният Селим Чекай, баща на Абер Чекай, който излежава 14-годишна присъда за контрабанда на 613 килограма кокаин, също от Еквадор.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК