Вашингтон обвини Русия в дезинформация срещу ваксините в САЩ

Идентифицирани са 4 руски платформи, ръководени от руските разузнавателни служби

09.03.2021 | 08:30 Редактор: Здравко Черкезов
Вашингтон обвини Русия в дезинформация срещу ваксините в САЩ

Вашингтон обяви, че от страна на Русия има кампания за дезинформация срещу две от ваксините срещу коронавируса, разрешени за употреба в САЩ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Звеното в американската дипломация, следящо и париращо чуждата, пропаганда е идентифицирало четири руски интернет платформи, ръководени от руските разузнавателни служби, които разпространявали дезинформация, каза говорителят на Държавния департамент Нед Прайс. В тези сайтове е имало дезинформация относно две от разрешените в САЩ ваксини, добави той.

Според в. Wallstreet Journal кампанията за дезинформация е била насочена срещу ваксината на Pfizer. В САЩ са разрешени за използване и ваксината на Moderna и тази на Johnson & Johnson.

"Ясно е, че Русия прибягва до старите си методи и като прави това излага потенциално на опасност живота на хората, защото разпространява дезинформация относно ваксини, за които ние знаем, че спасяват човешки животи всеки ден", каза Нед Прайс.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
заблуди
преди 3 години
Американците пак си търсят външен враг.... За да неутрализират вътрешното напрежение.... Сигнализирай за неуместен коментар