Фон дер Лайен: ЕК е уморена да бъде изкупителна жертва за ваксините

AstraZeneca носи отговорност за собствените си доставки, каза тя

08.03.2021 | 23:19 Редактор: Никола Симеонов
Фон дер Лайен: ЕК е уморена да бъде изкупителна жертва за ваксините

Европейската комисия е "уморена да бъде изкупителната жертва“ за бавнaта дистрибуция на ваксини, заяви нейният председател Урсула фон дер Лайен, докато продължава да бъде подлагана под натиск заради несигурния европейски отговор на пандемията, предаде Bloomberg.

В обсипваща контраатака срещу критиките относно бавната европейска кампания за ваксинация срещу Ковид-19, Урсула фон дер Лайен пренасочи вината към производителите, по-специално AstraZeneca, за които каза, че не са натрупали достатъчно дози, след като са започнали масово производство в Европа.

"Докато AstraZeneca не може да обясни защо не могат да доставят в Европа, ние наблюдаваме как дози от Европа, произведени тук в Европа, отиват някъде другаде“, заяви тя пред журналисти в Брюксел. 

"Мисля, че компанията носи отговорност за организирането на собствените си доставки“, каза още Фон Дер Лайен.

Докато Европейският съюз се опитва да ускори имунизациите, броят на загубилите битката със заразата продължава да нараства. В понеделник общият брой на смъртните случаи, свързани с коронавирус в Италия, надхвърли 100 000 души, което я прави шестата държава, достигнала черния рекорд. Броят на новозаразените на дневна база в страната се ускорява,като достигна тримесечен връх миналата седмица.

Вижте още по темата в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Европа
преди 3 години
А вие, от ЕК носите отговорност за договорите с тази компания! Не може да се дават стотици милиони, без никакви санкции и отговорности за една сгрешена още при клиничните изпитания ваксина! Сигнализирай за неуместен коментар