Рядък вариант на Ковид-19 в Италия, 18 гръцки острова са свободни от вируса

В южната ни съседка не се обсъжда отваряне на заведенията преди Великден

07.03.2021 | 14:02 Редактор: Юлия Христова

Рядък вариант на коронавируса е засечен в Италия. Подобна мутация засега е вписана само в Тайланд, но учените са категорични, че няма данни тя да не се поддава на ваксините. На този фон - в Европа се проведоха редица протести срещу мерките. А Гърция вече рекламира 18 свои острова като свободни от Ковид.

Всички жители на 18 гръцки острова са се ваксинирали срещу коронавирус и се рекламират като безопасна туристическа зона за лятото. Хотелиерите вече съобщават за първите резервации.

Островите в Егейско море не са популярни в световната туристическа карта, но сега привличат интереса на туристическите агенции. В Гърция ваксинираните са повече един милион души. Но положението в страната е сериозно. Не се обсъжда отваряне на заведенията преди Великден. 

"В Гърция ще се влиза и с отрицателен тест за коронавирус за тези, които не са ваксинирани", каза министърът на туризма.

А в европа недоволството срещу мерките не стихва. Хиляди протестираха във Виена и Стокхолм. В Дрезден имаше автошествие, а в Париж полицията изгони хората от кейовете край Сена, излезли да се порадват на хубавото време. 

А от Съединените щати се противопоставиха на съобщенията, че може да се слага само една ваксина от препаратите на Файзер и Модерна. Подобна стратегия предлагат специалисти, които смятат, че дори само първата инжекция дава добра защита. Двете компании-производители също не са дали одобрение за използването на една доза. Те казват, че всичките им тестове са на базата на две инжекции. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Всеки си прави каквото си знае...СЗО не успя да наложи единни правила за всички по света. Сигнализирай за неуместен коментар