Финландия отлага за юни местните избори заради пандемията

В страната с население 5,5 милиона души в момента се регистрират над 500 нови случая дневно

07.03.2021 | 11:05 Редактор: Юлия Христова
Финландия отлага за юни местните избори заради пандемията

Финландия, която по-рано тази седмица затегна ограниченията заради коронавирусната пандемия, отлага за юни местните избори, които бяха насрочени за 18 април. Това съобщи днес правителството, цитирано от Франс прес.

"Осем от деветте партии са за отлагане на общинските избори заради разширяването на коронавирусната епидемия. Изборите ще се състоят на 13 юни", написа в Twitter министърът на правосъдието Ана-Мая Хенриксон. Единствено крайнодясната партия "Финландците" се противопостави на отлагането.

Общо взето пощадена от вируса в сравнение с другите европейски страни, през последните дни Финландия регистрира повече случаи на зараза, след като успя през декември да потисне тенденция към изостряне на епидемията. Броят на новите заразени през последната седмица на февруари бе по-висок, отколкото в началото на епидемията преди година, пише "Монитор".

В страната с население 5,5 милиона души в момента се регистрират над 500 нови случая дневно, а вчера официално бе съобщено за 704. От началото на пандемията броят на положителните проби е 61 552, а смъртните случаи - 767.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
йокин
преди 3 години
То скандинавците, и без избори,са добре. Сигнализирай за неуместен коментар