САЩ и ЕС замразяват митата в спора между Airbus и Boeing

Байдън и Фон дер Лайен обсъдили също пандемията от Ковид-19 и ваксините

05.03.2021 | 21:16 Редактор: Никола Симеонов
САЩ и ЕС замразяват митата в спора между Airbus и Boeing

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президентът на Съединените щати са се разбрали да замразят всички мита, наложени в контекста на спора между Airbus (Еърбъс)  и Boeing (Боинг), както за авиационни, така и за неавиационни продукти.

Това е станало в проведения днес разговор между двамата

"И двамата се разбрахме да се съсредоточим върху решаването на спора на основата на работата на нашите търговски представители. Това е отлична новина за бизнеса и индустриите от двете страни на Атлантика и много положителен сигнал за нашето икономическо сътрудничество в предстоящите години", се казва в разпространено изявление на Европейската комисия.

Двамата са обсъдили също пандемията от Ковид-19 и ваксините и са подчертали, че ЕС и Съединените щати са най-големите им производители и имат силен интерес да работят заедно за доброто функциониране на глобалните снабдителни вериги, предаде БНР.

Фон дер Лайен е поканила президента Байдън на Глобалната среща на високо равнище, посветена на здравето в Рим, която ще се проведе на 21-ви май.

Председателката на Комисията е благодарила горещо на президента за завръщането на Съединените щати в Парижкото споразумение за климата.

 "Предложих да координираме по-тясно политиките си и мерките спрямо Русия, особено по отношение на Източна Европа", подчертава тя. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК