Какви ще бъдат последствията за нежелаещите да се ваксинират?

Компаниите се опитват да върнат служителите в офисите бързо и сигурно

05.03.2021 | 10:43 Редактор: Тодор Петров
Какви ще бъдат последствията за нежелаещите да се ваксинират?

Бизнесът обмисля все по-сериозно дали да не изисква от служителите си да се ваксинират, за да продължат работа, предаде Bloomberg. В Ню Йорк сервитьор вече беше уволнен от ресторанта, в който работи, тъй като е отказал незабавно да бъде имунизиран.

В Израел бизнесът беше подкрепен от система, внедрена от правителството, която позволява достъп до фитнесите, кината и ресторантите за ваксинирани жители или такива, които наскоро са преболедували Ковид-19. 

Други страни обмислят подобни мерки, които ще създадат двупластова социална структура, забранявайки на неваксинираните да се присъединяват към ежедневни активности в опит да върнат живота към нормалността и да насърчат хората да се имунизират.

Във Великобритания правителството на премиера Борис Джонсън преразглежда употребата на вътрешен пропуск за ваксинирани, въпреки че не се очаква консенсус да бъде постигнат до юни.

Все още компаниите се опитват да установят как да върнат служителите обратно в офисите бързо и сигурно. Израел работи по създаването на закони, които да определят какво могат да изискват компаниите.

Четете повече по темата в Bloombergtv.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
5 rate up comment rate down comment 1
Недялка
преди 3 години
Това означава че насила ще карате хората да се ваксинират! Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 0
p_dochev
преди 3 години
Всички мерки на Ковида ограничават Свободния пазар и го забраняват.Без Свободен пазар не може да има въобще икономика. Наивни и заблуждаващи са намеренията че след масова имунизация и имунизационни паспорти икономиката ще се възстанови. Само спиране напълно на Ковидната кампания могат да възстановят икономиката. Сигнализирай за неуместен коментар