Страх и паника в Швеция след бруталната атака, нападателят е афганистанец

Криминално проявеният 20-годишен намушка 7 души, трима от тях са в тежко състояние

04.03.2021 | 14:15 Редактор: Никола Симеонов

Заподозреният за атаката с нож в Швеция е от афганистански произход. Той е жител на района, известен е на полицията и с криминално досие. През 2018 г. и преди това е осъждан за леки престъпления. 

Нападението се случи в центъра на южния град Ветланда. 20-годишният мъж намушка седем души на пет различни места в града на разстояние от няколкостотин метра. Трима от тях са в тежко състояние.

Очевидци описват сцени на страх и паника. Писъци на хора отекват във въздуха, а мъж влиза в магазин с викове, че е бил намушкан. Очевидци на атаката дори призовали свои близки да не излизат от домовете си в района на нападението. Премиерът Стефан Льофвен осъди атаката: 

"Това ужасяващо насилие ни напомня колко крехко е нашето сигурно съществуване". 

При ареста нападателят е прострелян от полицаи и е под наблюдение в болница. Състоянието му не е животозастрашаващо. Предполага се, че е действал сам. 

Той е с криминално досие. През 2018 година и преди това е осъждан за леки престъпления. Нападението събуди страховете на жителите от преди няколко години, когато радикален ислямист се вряза с камион сред минувачи на оживена улица в Стокхолм и уби петима души.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
7 rate up comment rate down comment 0
Да
преди 3 години
Аа, тези са от мирната религия, това че газят живи хора с камион и и ги ръгат с ножовекато добичета са т.нар. техни културни особенности, иначе имат и други много добри за шведските либерасти качества-изнасилват жените и дъщерите им по улиците, бомбят ги редовно, изобщо готини хора, толерантни. Хак да са им, скоро ще им съсипят изцяло държавата и ще я превърнат в африкански ке..еф. Сигнализирай за неуместен коментар
2
11 rate up comment rate down comment 1
Така ще бъде
преди 3 години
Ще е така , щом приемате хора с друга вяра в държавата си. Ако нямаше религии , нямаше да има поне войни и омраза на верска основа. Но да се приемат друговерци в държавата , макар и бежанци е голяма грешка , разбира се , това е мое мнение. Сигнализирай за неуместен коментар
1
10 rate up comment rate down comment 0
Лили Барута
преди 3 години
Европа се напълни с всякакви ненормални навлеци и криминални престъпници...И виновните продължават да ги толерират и защитават... Сигнализирай за неуместен коментар