Истината за Занзибар не е такава, каквато им се иска на много хора

Коронавирусът се разпространява много бързо в Танзания

03.03.2021 | 11:20 Редактор: Тодор Петров
Истината за Занзибар не е такава, каквато им се иска на много хора

Палми, плажове, слънце, море, развлечения - всичко това предлага на гостите си остров Занзибар. При това без да се налага да се носят маски и да се спазва дистанция.

Островната група е част от Танзания, която вече е победила Ковид-19. Така поне твърди президентът на страната Джон Магуфули. От май 2020 година здравното министерство не предоставя данни за пандемията на Световната здравна организация.

С аргумента, че в Танзания няма коронавирус, Магуфули отказва всякакви ваксини. „Господ ни чу. Враговете ни могат да си говорят каквото искат, но ние тук сме на сигурно място", повтаря президентът. 

Истината обаче е друга: в момента коронавирусът се разпространява много бързо в Танзания, включително южноафриканската мутация. Болниците в Дар ес Салаам връщат пациенти, защото нямат свободни места, липсват кислородни бутилки, а лекарите масово издават смъртни актове с диагноза "остро възпаление на белите дробове", предаде "Дойче Веле".

Медици, които говорят открито за Ковид-19, рискуват да бъдат уволнени или да останат без разрешително за упражняване на професията си.

А местното летище почти всеки ден приема самолети, извършващи чартърни полети, с които на острова пристигат много чуждестранни туристи - предимно от Русия и от източноевропейските страни. И все повече завръщащи се от Занзибар се сблъскват у дома с положителен тест за зараза с коронавируса. Нищо, че всеки един от тях е притежавал издаден в Занзибар документ с негативен резултат.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


4
2 rate up comment rate down comment 0
Росица
преди 3 години
Още една статия, идкривяваща истината, интересно дали авторът е бил там скоро Сигнализирай за неуместен коментар
3
18 rate up comment rate down comment 5
Владимир
преди 3 години
Поредната пропагандна лъжа. Интересно защо 100% от завръщащите се в България туристи след задължителен тест в България нямат положителни резултати.Неудобната истина ,че вирусът отдавна е спрял да циркулира в Африка се скрива зад необосновани твърдения на медии като дойче веле които са пряко свързани с финансиране от глобалния либерален алианс( интернационал му викаха в бившия соц.лагер) където човеконенавистни питекантопи с цезаров комплекс чертаят ,,светлото бъдеще,, на света . Сигнализирай за неуместен коментар
2
15 rate up comment rate down comment 16
Ujas
преди 3 години
Ето така ще дойде южноафриканския щам.Когато хората възприемат че има вирус навсякъде.... Ще бъде мноооооого късно. Сигнализирай за неуместен коментар
1
24 rate up comment rate down comment 8
Nemesis999
преди 3 години
Статията е пълна помия!Няма ли да спрете да бързате лъжи и да съчетавате глупости?!? Сигнализирай за неуместен коментар