Нов фармацевтичен гигант се включва в производството на Johnson&Johnson

Базираната в САЩ Merck спря разработването на две свои собствени коронавирусни ваксини през януари

02.03.2021 | 20:50 Редактор: Радостина Димитрова
Нов фармацевтичен гигант се включва в производството на Johnson&Johnson

Фармацевтичният гигант Merck & Co Inc ще помогне за производството на еднократната ваксина срещу Ковид-19 на компанията Johnson & Johnson, съобщи във вторник "Вашингтон пост", позовавайки се на висши служители от администрацията на Байдън.

Очаква се президентът Джо Байдън да обяви официално това по-късно през деня, посочва още изданието. По график Байдън трябва да произнесе реч във връзка с коронавирусната пандемия от 16.15 часа местно време (23:15 часа българско време).

Базираната в САЩ Merck спря разработването на две свои собствени коронавирусни ваксини през януари, за да се съсредоточи върху двете си експериментални лечения на Ковид-19.

Миналият месец компанията заяви, че води преговори с правителства и компании за потенциално подпомагане на производството на разрешени коронавирусни ваксини.

Според "Вашингтон пост" големият производител на лекарства ще задели две свои фабрики в САЩ за производство на ваксината на J&J.

"Merck остава непоколебим в нашия ангажимент да допринесем за глобалния отговор на пандемията“, казаха от компанията, цитирани от БНР.

За сега от J&J няма отговор на искане на агенция Ройтерс за коментар на тази информация.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК