След санкциите: Венецуела експулсира постоянния представител на ЕС

Мерките срещу страната бяха наложени заради обвинения във фалшифициране на изборите

24.02.2021 | 23:50 Редактор: Никола Симеонов
След санкциите: Венецуела експулсира постоянния представител на ЕС

Венецуелският външен министър Хорхе Ареаса заяви, че ръководителката на делегацията на ЕС в Каракас има 72 часа да напусне страната, след като ЕС наложи нови санкции на официални представители на Венецуела тази седмица, предаде Ройтерс.

В обявяването на експулсирането на португалката Изабел Брилянте, Ареаса определи санкциите срещу 19 венецуелски официални лица като недопустими.

"Правим това, защото обстоятелствата го налагат", каза Ареаса по повод експулсирането на постоянния представител на ЕС.

Санкциите бяха наложени в отговор на спечелените от съюзници на президента Николас Мадуро парламентарни избори, които бяха обявени за фалшифицирани от венецуелската опозиция и редица западни демокрации, съобщи БТА.

Шефът на дипломацията на ЕС Жозеп Борел призова венецуелското правителство да преосмисли това свое решение, предаде Франс прес.

"Призоваваме властите да преразгледат това решение, което ще увеличи изолацията на Венецуела", заяви говорителка на Борел.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
комитата
преди 3 години
Всичко моето не е под наш контрол подлежи на санкции-ххаха колониализма никога не си и е тръгвал Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
ПроклетиЦионисткиПод
преди 3 години
*** от Евр..ейския съюз не оставят народите намира искат всичко да колонизират особено там където има злато, петрол ... Конците им се дърпат от клана Ротшилд. Сигнализирай за неуместен коментар