Руска медия: В Италия лекар е убивал болни от коронавирус, за да освобождава легла

В момента Моска е под домашен арест и очаква делото в съда

27.01.2021 | 20:46 Редактор: Искра Ангелова
Руска медия: В Италия лекар е убивал болни от коронавирус, за да освобождава легла

В Италия лекарят от град Монтикиари Карло Моска е заподозрян в убийството на пациенти с коронавирус, за да освобождава легла, предава РИА Новости.

Според разследването лекарят специално е инжектирал пациенти с Ковид-19 с лекарство, което причинява респираторна депресия. В резултат на неговите действия двама пациенти са починали. В един случай аутопсията разкрива наличието на лекарство в тъканите и органите на пациент, което може да причини смъртта му, ако дозата бъде надхвърлена, съобщава Brescia Today.

La Repubblica пише, че по време на епидемията, бушуваща в Италия, Моска буквално е бил в челните редици на борбата срещу коронавирусната инфекция. Самият лекар каза, че "всяка смяна е била борба за спасяване на възможно най-много животи". Обвинението в убийство на поне двама пациенти, изтъкнато от прокурорите в Бреша, може да обърне историята на героичната борба на лекаря срещу пандемията, предава "Фокус".

Все още не са ясни мотивите за убийството на пациенти с коронавирус от Карло Моска. Кореспонденцията на болничните сестри беше приложена към делото, в което те подозират лекаря в убийството на пациенти, за да освободи легла в лечебно заведение. В същото време са го наричали луд помежду си.

В момента Моска е под домашен арест и очаква делото в съда.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК