САЩ поръчват допълнителни 200 млн. дози ваксини срещу Ковид-19

"Оказа се, че програмата за ваксиниране е в по-лошо състояние, отколкото очаквахме", заяви Джо Байдън

27.01.2021 | 07:40 Редактор: Ралица Братанова
САЩ поръчват допълнителни 200 млн. дози ваксини срещу Ковид-19

Съединените щати ще поръчат допълнителни 200 милиона дози от ваксини срещу Ковид-19 с цел да има достатъчно дози за ваксинирането на всички американци до края на лятото, предаде Франс прес.

"Мислим, че ще можем да потвърдим закупуването на сто милиона дози от всяка от двете ваксини, получили разрешение от Агенцията по лекарствата, а именно тези на Pfizer и Moderna, които ще се прибавят към вече поръчаните по 200 милиона дози от ваксините на всяка от двете компании", заяви американският президент Джо Байдън по време на свое изявление в Белия дом.

Очаква се след допълнителните доставки Съединените щати да разполагат с достатъчно дози от ваксините, за да ваксинират 300 милиона американци до края на лятото или началото на есента, изтъкна Байдън.

Новият американски президент представи вчера новите мерки на правителството за ускоряване на доставките на ваксините срещу коронавируса в САЩ, с които имаше логистични проблеми в края на мандата на бившия президент Доналд Тръмп, предаде БНР.

"Оказа се, че програмата за ваксиниране е в по-лошо състояние, отколкото очаквахме", заяви Байдън, в израз на критика по отношение на работата на предшественика си на президентския пост.

За да бъде ускорена програмата за ваксиниране, отделните американски щати трябва да получават по 10 милиона дози на седмица, вместо сегашните 8,6 милиона, най-малко през следващите три седмици, каза още Байдън.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК