Великобритания: Не си правете резервации за почивка през лятото

В британските болници има 37 хиляди пациенти с Ковид-19

26.01.2021 | 12:35 Редактор: Искра Ангелова
Великобритания: Не си правете резервации за почивка през лятото

Британците засега не трябва да си правят резервации за почивка в чужбина през лятото. Това предупреди днес британският държавен министър, отговарящ за програмата за ваксинация срещу Ковид-19, цитиран от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало броени часове преди да бъде обявено ново затягане на контрола по границите на кралството.

Премиерът Борис Джонсън е казвал, че обмисля варианта да бъдат определени хотели, в които да бъдат настанявани пристигащите от чужбина, с цел да се предотврати разпространението на новите варианти на коронавируса.

Отговорникът за ваксинациите Надим Захауи заяви по телевизия SkyNews, че официалното съобщение по въпроса ще бъде направено по-късно днес. По думите му още няма "категорично решение" по въпроса, който премиерът ще обсъди през деня със старшите си министри. Запитан дали подготвяните мерки означават, че е прекалено рано за резервации за лятото, Захауи отговори: "Абсолютно".

Той припомни, че в британските болници има 37 хиляди пациенти с Ковид-19. Според Би Би Си на принудителна изолация от 10 дни в специални хотели ща бъде подлагани повечето пристигащи от Република Южна Африка, Южна Америка и Португалия, предаде БТА.

Хотелите за карантинирани и предупреждението да не бъдат правени резервации е нов удар по туристическия сектор, който се бори за оцеляване, отбелязва Ройтерс.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК